Catalog cu firmele din Romania Catalog firme Firme judetul Dambovita Adauga Firma Contact Oferte si reduceri Meniu Principal

Catalog firme orasul Moreni


Lista firme orasul Moreni


Lista firme orasul Moreni


Catalogul firmelor "Cartierul Meu", isi propune sa faca o lista cu toate firmele din orasul Moreni si sa le organizeze pe categorii.


Daca ai o firma, adaug-o in catalog pentru a beneficia de mai multa vizibilitate. Adaugarea unei firme este usoara si gratuita.Firme Recent Adaugate


In curs de adaugare...


Oferte All Inclusive Bulgaria
Catalog cu firmele din orasul Moreni


Aveti o afacere in orasul Moreni si vreti sa o faceti cunoscuta? Catalogul firmelor "Cartierul Meu" va poate ajuta.


Faceti o pagina de prezentare a firmei si lasati optimizarea in seama noastra!


In acest fel veti beneficia de reclama gratuita pentru firma dumneavoastra.


Municipiul Moreni

Moreni este amplasat in partea de nord-est a judetului Dambovita, la o distanta de 25 km de resedinta acestuia - municipiul Targoviste. In partea de nord, municipiul Moreni se invecineaza cu comuna Iedera, la sud cu comuna I.L. Caragiale, la est cu comuna Filipestii de Padure (judetul Prahova), iar la vest cu comuna Gura-Ocnitei.


Avand o suprafata de 87 km. patrati, municipiul Moreni este asezat intr-o depresiune colinara, zona fiind de deal de inaltime moderata. Dealurile din vecinatatea municipiului sunt acoperite cu vegetatie forestiera din speciile de foioase. Din punct de vedere administrativ, a dobandit acest rang in luna Iunie a anului 2003.


Prima atestare documentara a Moreniului dateaza din timpul domniei lui Petru Cercel, Voievodul care pe 18 iunie 1584, intareste "Jupanesei Caplea si nepotilor ei, Badea si Calota postelnici, satele Draganesti si Moarile in urma unor judecati".


Viata economica si sociala a localitatii a suferit permanent transformari, cea mai importanta fiind cea din anul 1904 cand apare prima sonda moderna.

Localitatea apare mentionata documentar ca sat prima oara, cu numele Moarile (datorita numeroaselor mori de pe valea Cricovului Dulce) sau Moara Ratesului, Moara Noua, Moara Sasului. Din anul 1661 este cunoscuta cu numele actual.

Sursa:C.N.I.P.T Moreni


Ce se poate vizita in Moreni?

Atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratati daca vizitati orasul Moreni:
- Biserica "Adormirea Maicii Domnului" - "Sf. Dimitrie" din Stravropoleos - datata din anii 1891-1895
- Biserica "Schimbarea la fata" - datata din anul 1868
- Biserica "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" 2002-2008
- Monumentul primului razboi mondial
- Monumentul eroilor din primul razboi mondial
- Monumentul eroilor din razboiul antifascist
- Parcul Central
- Sondele de foraj si extractie petrol si siturile petrolifere


Pentru mai multe informatii despre acestea, vizitati siteul Centrului National de Informare si Promovare Turistica Moreni dand click Aici.