Catalog cu firmele din Romania Meniu Principal

Păreri Ozone.ro
Am văzut că în ultima perioadă, tot mai multe persoane se interesează în online dacă site-ul Ozone.ro este ok și am zis că, nu ar fi rău să-mi spun și eu părerea despre ei.


Am până în acest moment 72 de comenzi la ei și cred că părerea mea este cea a unei persoane care are deja experiență cu acest magazin online.


Vreau în primele rânduri sa le mulțumesc celor din Call Center pentru munca pe care o depun, pentru amabilitate și pentru faptul că răspund rapid la telefoane. (la alte magazine aștept câte 25-30 de minute până îmi răspunde cineva).


Nu știu dacă știți și voi acest lucru însă, site-ul ozone.ro este deținut de ozone.bg (din Sofia, Bulgaria), același magazin online care deține și ozon.gr, și ozone.hr.


Deci să începem cu începutul :)


Cazare Bulgaria All Inclusive


Ozone.ro - păreri magazin


Recomand magazinul ozone cu încredere, cu toate că nu m-au plătit pentru asta 😜. Ok, nu pot nega că nu am primit cadouri în comenzi 😜 . Ba un film pe DVD, ba un mini puzzle, iar în ultima perioadă văd că au trimis semn de carte).


Îi recomand pentru seriozitate, pentru ajutorul pe care l-am primit atunci când curierii mi-au pierdut coletul, pentru prețurile bune pe care le au și pentru faptul că, cu toate că livrează din Bulgaria, sunt momente în care livrează mai repede decât magazinele din România.


Și după experiențele avute cu ei, vă voi împărtași unele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți.
Cum se face un cont pe ozone.ro?


Înainte de toate, îți creezi un cont de client (undeva în partea de sus este un "omuleț", dai click pe el și apoi "Înregistrare"). Cel mai bine este să te înregistrezi cu o adresă de e-mail care să fie validă. (nu cu Facebook sau cu contul de google).


Nu pune o adresă la care nu ai acces, pentru că, în cazul în care vor dori sa te contacteze în legatură cu comanda, nu vei primi e-mail-ul.


Parola pe care ți-o cere este una la alegerea ta, nu una deja făcută. Pune una ușor de amintit, însă una mai lungă. La "Confirmă parolă" – pune aceeași parolă.


După aceea, bifezi "Am citit și sunt de acord…" (după ce citești condițiile, binențeles), bifezi "Nu sunt robot", apeși "Înregistrare" și gata, ai deja cont pe ozone.ro.
Adăugarea datelor în contul ozone.ro (adresă de livrare, telefon)


După ce ai creat contul și ești deja conectat, intri pe link-ul "Adresele mele". Acolo îți adaugi adresa de livrare, adresa de facturare (dacă e diferită de cea de livrare), numarul de telefon și salvezi.


Apropo, în cazul în care nu regasești localitatea ta în acel meniu, trece o localitate apropiată de a ta și scrie în câmpul "Adaugă comentariu" în momentul în care finalizezi comanda – adresa corectă de livrare. O vor modifica ei manual în comandă.


La adăugarea numărului de telefon am greșit și eu, pentru că este puțin cam ciudat (m-au contactat pe e-mail – de aceea este important ca la adresa de e-mail cu care îți faci contul să ai acces).

Numărul de telefon trebuie introdus fără "0" în față. De ex: "0123456789" îl introduci "123456789".


În cazul în care vrei factură pe firmă, în contul tău, apeși link-ul "Setări", apoi "Factură" și introduci datele firmei.


Dacă firma ta e plătitoare de TVA, bifezi și "TVA", introduci Ro-ul și se va factura fără TVA (ozone.ro este cu sediu în Bulgaria și este comerț intracomunitar).


ATENȚIE!!! - În momentul în care ceri factură pe firmă, la datele de livrare trece adresa unde vrei să fie livrată comanda, iar la numele destinatarului trece numele firmei.


Dacă nu vei face așa, chitanța de la curier nu va fi cu numele firmei și s-ar putea să ai probleme cu înregistrarea facturii în contabilitate.
Cum se face o comanda la ozone.ro?


Fiind deja în contul tău, acum poți deja să adaugi în coș produsele pe care le vrei. După ce ai adăugat tot, apeși pe coșuletul de sus, iar apoi "Finalizează comanda".


Îți alegi modalitatea de plată (Cu cardul online sau Ramburs), bifezi unde să se livreze:
"La birou" – asta este adresa firmei de curierat DPD din orașul tău
sau
"La adresă" – asta este adresa de livrare pe care ai introdus-o la crearea contului.


După ce ai bifat aceste lucruri, poți scrie un comentariu dacă ai ceva observații la comandă către ozone.ro în câmpul "Adaugă comentariu" și apeși încă o dată "Finalizează comanda" și gata. Comanda a fost finalizată și ramâne doar să o aștepti.
Cu ce curier livreaza ozone.ro?

După cum am amintit mai sus, ozone.ro are sediul și depozitul in Sofia, Bulgaria.


Livrările le fac cu 2 firme de curierat: Speedy (https://www.speedy.bg/en/track-shipment) până in Ruse, iar de acolo le preiau cei de la DPD (https://tracking.dpd.ro/) și le livrează pe tot teritoriul României.


Termenele de livrare depind de statusul pe care-l au produsele în momentul plasări comenzii și din experință, ar fi cam așa:
• 3-4 zile lucrătoare - dacă produsul îl au în depozitul lor
• 5-6 zile lucrătoare dacă produsele sunt la furnizorul ozone.ro
• în ziua premierei pentru produsele în precomandă


De unde poți ști statusul produselor? Uită-te sub denumirea produsului pe pagina de prezentare și acolo vezi și acest detaliu.

Cum se face un retur la Ozone.ro?

Ca orice magazin online, și ozone.ro din Bulgaria face retur la produsele comercializate însă, înainte de a începe procedura de retur este bine să citești politica lor de retur, deoarece sunt și produse care nu se pot returna. (https://www.ozone.ro/help/article-10/).


Cei de la ozone au 30 de zile termen de returnare însă, este împărțit în 2 perioade:
• din momentul livrării comenzii până în cea de-a 14-a zi inclusiv – banii ți se returnează în contul bancar
• din ziua a 15-a de la livrare până în a 30-a zi – banii ți-i returnează doar în contul tău de client ozone și cu banii aceia poți să-ți cumperi altceva de la ei


Pentru a returna unul sau mai multe produse, trebuie să intri în contul tău de client, apeși linkul "Returnare produs", după care apeși încă o dată "Returnare produs" și apoi apeși pe "Formular de retur".

Completezi formularul cu datele care se cer acolo, bifezi produsul/e de returnat și apeși "Trimite cererea".


După ce cererea îți va fi acceptată, ei vor trimite curier la adresa ta pentru a ridica coletul, iar taxa de transport pentru retur a fost 19.99 lei.

În legatură cu taxa de transport – dacă returul îl faci din motive subiective – tu plătești taxa. Dacă e din motive obiective – ei vor plati taxa de transport. Cei 19.99 lei nu îi vei plati la curier, ți se vor scadea din suma pe care o vei primi de la ozone.


Vei primi și un e-mail de la ei, în care te vor anunța că au trimis curier (curierul ajunge la adresa ta în aproximativ 2 zile lucrătoare) și te vor întreba cum vrei să-ți returneze banii (dacă te încadrezi în cele 14 zile).


Dacă ai comandat cu Plata ramburs și alegi în contul bancar, le dai un reply cu datele tale bancare pe care ți le cer în acel e-mail. Dacă ai plătit comanda online cu cardul, le spui să-ți returneze banii pe card.

Cât timp durează un retur la Ozone.ro?

Ca și termen – durează undeva între 5 și 7 zile lucrătoare doar până ajunge coletul în depozitul lor, uneori chiar mai mult, și nu din cauza lor, ci pentru că durează mult până ajunge returul în depozitul lor.


Vă amintiți când la început am zis că sunt din Sofia, Bulgaria și livrează cu 2 firme de curierat?

Ei bine și returul este la fel doar că, de la tine DPD preia coletul și îl duce până in depozitul lor (în București cred). De acolo, după ce se adună o mașină plină cu colete, le duce in Giurgiu și le lasă acolo. Din Giurgiu le preia Speedy și le duce în depozitul ozone.ro din Sofia.


Din momentul în care ozone primeste coletul returnat, se face transferul bancar și durează:
• aproximativ 3 zile lucrătoare să iți vezi banii în cont, dacă ai plătit ramburs și ți se face returul în cont bancar. Durează atât pentru că transferul este internațional și durează mai mult până se văd banii în cont.
• maxim 2 zile lucrătoare dacă ai plătit comanda online și ai ales să ți se returneze pe card

Cum se trimite un produs pentru garanție la ozone.ro?

Urmezi aceiași pași ca și pentru retur doar că, după ce ai apăsat prima dată Returneaza produs, vei apăsa Service – Trimite produs pentru reparare.


Urmează aceeași procedură cu trimiterea curierului, doar că, pentru garanție nu ți se va percepe taxa pentru transport. Nici când vor lua produsul, nici când ți-l vor trimite înapoi după ce l-au reparat/schimbat în service-ul autorizat din Bulgaria.


Cât durează până vei primi produsul reparat înapoi? Destul de mult, deoarece face mai mult timp pe drum decât în service.
Reviews Ozone.ro

Ai fost sau esti client a acestui magazin online?

Trimite-ne părerea ta Aici și o vom adauga in website.
Contact ozone.ro

În cazul în care veți avea nevoie de datele lor de contact, vi le scriu și eu aici, cu toate că le au și ei afișate în website-ul lor.


Telefon ozone.ro: 031 6300366


Adresa de e-mail ozone.ro: support@ozone.ro