Catalog firme orasul Bucuresti

Lista firme orasul Bucuresti

Lista firme Bucuresti

Firme recent adaugate

Magazin produse casa si gradina Decorix Bucuresti

Decorix Bucuresti este un magazin on-line specializat in decoratiuni pentru casa si gradina, ustensile de bucatarie si diverse cadouri.

Toma Allianz Bucuresti - servicii de curatenie si DDD

Toma Allianz Bucuresti ofera servicii de curatenie profesionala in apartamente, garsoniere, case si vile, firme, birouri si orice alt spatiu la cerere.

Atlantic Ocean Bucuresti, produse curatenie, consumabile, detergenti

Obiectul principal de activitate al firmei Atlantic Ocean Bucuresti este importul si distributia de consumabile si produse de curatenie.

Agentia imobiliara IMOBE Real Estate orasul Bucuresti

Cele mai avantajoase oferte imobiliare cu apartamente, case/vile, spatii comerciale/industriale si terenuri din Bucuresti si judetul Ilfov.

Firma de echipamente audio si video AMRO Electronic Grup Bucuresti

AMRO Electronic Grup - echipamente audio si de iluminat profesionale, echipamente de traducere simultana, sisteme de sondarea opiniei si de televoting, aparate audio ghid, boxe, mixere audio si difuzoare profesionale, sisteme de iluminat cu LED.

Firma de curatenie blocuri orasul Bucuresti

Servicii de curatenie la blocuri, cu materiale de cea mai buna calitate si produse chimice avizate de Ministerul Sanatatii din Romania.

Societatea Feroviara de Turism Bucuresti - transport cu trenuri de epoca

Societatea Feroviara de Turism "S.F.T. – C.F.R." SA Bucuresti - transport de calatori in scopuri turistice cu trenuri de epoca remorcate cu locomotive cu abur.

Servicii de curatenie IMGAD Grup orasul Bucuresti

Servicii de curatenie complete, pentru persoane juridice si fizice, la preturi reale, fara concurenta.

Usi interior si exterior Porta Design Bucuresti

Porta Design din orasul Bucuresti comercializeaza o gama variata de usi de interior, usi speciale si usi de exterior.

Floraria Bohemian Flowers orasul Bucuresti

Bohemian Flowers va ofera buchete personalizate pentru fiecare eveniment, lumanari si aranjamente, decoruri si concepte florale.

Restaurantul Britannia Bucuresti

Situat la doar cateva minute de Palatul Parlamentului, restaurantul Britannia din Bucuresti este un spatiu linistit si elegant.

Firma de taxi Speed orasul Bucuresti

Speed Taxi are un parc auto de peste 2500 de masini. Numere de telefon, tarife si pareri taxi Speed Bucuresti.Orasul Bucuresti

Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii.

Populatia de 1.944.367 de locuitori face ca Bucurestiul sa fie al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana. In fapt, insa, Bucurestiul aduna zilnic aproape trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, in urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane. La acestea se adauga faptul ca localitatile din preajma orasului, care vor face parte din viitoarea Zona Metropolitana, insumeaza populatie de aproximativ 430.000 de locuitori.

Prima mentiune a localitatii apare in anul 1459. Asezarea este atestata documentar la 20 septembrie 1459 intr-un act emis de Vlad Tepes, domn al Tarii Romanesti. Cetatea Dambovitei, cum mai apare in primii ani orasul, avea rol strategic, urmand sa supravegheze drumul ce mergea de la Targusor la Giurgiu, in ultima asezare aflandu-se o garnizoana otomana.

In scurt timp, Bucurestiul se afirma, fiind ales la 14 octombrie 1465 de catre Radu cel Frumos ca resedinta domneasca. Intre anii 1558 - 1559, la Curtea Veche este construita Biserica Domneasca, ctitorie a domnului Mircea Ciobanul, aceasta ramanand pana astăzi cel mai vechi lacas de cult din oras pastrat in forma sa initiala. In 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucurestiul devine capitala Tarii Romanesti, din ordin turcesc, pentru a avea o capitala in zona de campie si aproape de Dunare, mai usor de controlat in comparatie cu Targoviste.

In anul 1859 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla de „Micul Paris”. In prezent, capitala are acelasi nivel administrativ ca si un judet si este impartita in sase sectoare.

Bucurestiul se afla situat pe malurile raului Dambovita, ce se varsa in Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se intind de-a lungul raului Colentina, in perimetrul orasului, precum Lacul Herastrau, Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. Si in centrul orasului exista un lac, in Parcul Cismigiu. Acest lac, fosta balta in vechiul oras medieval, este inconjurat de Gradina Cismigiu, inaugurata in 1847 dupa planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer.

Pe langa Cismigiu in Bucuresti mai exista si alte parcuri mari: Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) si Gradina Botanica (cea mai mare din Romania si care cuprinde peste 10.000 de specii de plante inclusiv exotice), Parcul Tineretului, Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut si ca Parcul Titan sau Parcul IOR), precum si multe parcuri mai mici si spatii verzi amenajate de primariile de sector.

Orasul are o suprafata totala de 228 km², pe care se intind 6 sectoare administrative, fiecare conduse de o primarie proprie.

In Bucuresti exista in prezent doua aeroporturi functionale: Aeroportul International Henri Coanda (initial Otopeni) si Aeroportul International Aurel Vlaicu (initial Baneasa). Henri Coanda este cel mai mare aeroport al Romaniei servind cinci milioane de pasageri in 2009 si fiind centrul principal pentru operatorul national TAROM. De acolo pleaca si sosesc zilnic zboruri din alte orase din Romania precum si numeroase alte aeroporturi din Europa, America de Nord, Asia si Africa. Aurel Vlaicu este folosit de catre companii aeriene low-cost si pentru a servi avioane charter.

Cele mai importante obiectivele turistice ale municipiului Bucuresti sunt:
- Casa Poporului (Palatul Parlamentului);
- Ateneul Roman;
- Arcul de Triumf;
- Palatul Bancii Nationale;
- Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazu;
- Teatrul National;
- Universitatea;
- Parcul Cismigiu;
- Gradina Botanica;
- Parcul Herastrau;
- Muzeul Satului;
- Muzeul National de Arta a Romaniei;
- Muzeul National de Istorie a Romaniei.