Catalog firme orasul Bragadiru

Lista firme orasul Bragadiru

Lista firme orasul BragadiruBragadiru

Orasul Bragadiru se afla in partea de vest a judetului Ilfov, la 8 km de Bucuresti, apartine administrativ judetului Ilfov, intinzandu-se pe o suprafata de 2.179 ha.

Situat in imediata vecinatate a Municipiului Bucuresti, orasul Bragadiru este o localitate cu o puternica dezvoltare social - economica si care se individualizeaza fata de celelalte localitati prin: apropierea de capitala, existenta unor exploatari importante de titei si prezenta unor unitati economice de traditie.

12 decembrie 1830, este data primei atestari documentare a actualului nume al comunei Bragadiru, actualmente orasul Bragadiru. Documentul in care se aminteste de mosia Bragadiru, este o jalba adresata de Constantin Glogoveanu catre judecatorul Divan al Principatului Valahiei.

Numele de Bragadiru se intalneste pentru prima data, ca nume de persoana intr-un document din 26 mai 1825, referitor la rascumpararea venitului muntilor mosnenilor Dragosloveni din judetul Muscel de catre Ion si Nitu, feciorii Bragadirului.

Stirile despre mosia Maicanesti sunt atestate in documentele publicate in cartea de hotarnicie a mosiei Cornetu – Bragadiru, supranumit Cornetu Glogoveanu din judetul Ilfov, plasa Sabaru, proprietatea lui Marinescu Bragadiru, facuta in 1900 de catre inginerul hotarnic Stefan Georgeta.

In anul 1893 domnul Dumitru Marinescu este proprietar al mosiei Bragadiru si al mosiei Cornetu – Bragadiru.

Prin Decretul Domnesc nr. 394 din 31 martie 1864 s-a instituit comuna ca unitate administrativa, alcatuita din mai multe sate. Astfel comuna Bragadiru – Bulgaru, este alcatuita din satele : Bragadiru, Bulgaru si Cornetu – Glogoveanu.

Dupa tabloul improprietaririi de la 1864, comuna Bragadiru – Bulgaru, cuprindea 134 de case, numarul populatiei din 1905 fiind de 1541 locuitori, din care satul Bragadiru avea 1144 locuitori.

Tot in comuna Bragadiru, pe ambele maluri ale raului Sabar, exista vestigii de asezari din epoca neolotica, a bronzului, geto-dacica, de formare a poporului roman si din feudalism.

Pana in anul 1950 localitatea Bragadiru a apartinut judetului Ilfov, din 1950 pana in 1968 a fost trecuta la Muncipiul Bucuresti, fiind subordonata direct raionului Tudor Vladimirescu, astazi sectorul 5 al Capitalei . Din 1968 pana in 1981 a fost subordonata Municipiului Bucuresti, din ianuarie 1981 localitatea Bragadiru a fost trecuta la Sectorul Agricol Ilfov. Datorita putenicei dezvoltari si in urma referendumului organizat in anul 2003, localitatea Bragadiru a fost numita oras la data de 2 ianuarie 2006, prin Legea nr.415/30.12.2005.