Catalog cu firmele din Romania Catalog firme Firme judetul Ialomita Adauga Firma Contact Oferte si reduceri Meniu Principal

Catalog firme orasul Amara


Lista firme orasul Amara


Lista firme orasul Amara


Catalogul firmelor "Cartierul Meu", isi propune sa faca o lista cu toate firmele din orasul Amara si sa le organizeze pe categorii.


Daca ai o firma, adaug-o in catalog pentru a beneficia de mai multa vizibilitate. Adaugarea unei firme este usoara si gratuita.



Firme Recent Adaugate


In curs de adaugare...







Catalog cu firmele din orasul Amara


Aveti o afacere in orasul Amara si vreti sa o faceti cunoscuta? Catalogul firmelor "Cartierul Meu" va poate ajuta.


Faceti o pagina de prezentare a firmei si lasati optimizarea in seama noastra!


In acest fel veti beneficia de reclama gratuita pentru firma dumneavoastra.


Orasul Amara

Este situat in judetul Ialomita, in sud - estul Romaniei, pe malul lacului Amara, la doar 9 km de Slobozia si are un climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci.


Statiunea Amara este recomandata pentru tratamentul bolilor reumatice degenetative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolile ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara) dar si a disfunctiilor asociate (dermatologice, endocrine).

Statiunea Amara dispune de facilitati pentru bai calde in cazi si piscine cu apa din lac, bai calde cu namol si aplicari cu namol si bai in lac.


Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, care a inzestrat manastirea ridicata de el in Slobozia cu intinse terenuri in jurul lacului.
In anul 1864, prin secularizarea averilor manastiresti, aceste terenuri au fost preluate de stat. Atunci au luat fiinta primele asezari omenesti.


Amara a atras atentia lui P. Poni, caruia i se datoreaza primele analize chimice ale apei lacului, in 1887.

Lacul Amara, ce are o lungime de aproximativ 4 km si o latime ce variaza intre 200 si 800 m, este alimentat cu ape de siroire care spala eflorescentele produse la suprafata rocilor din Campia Romana de catre apele subterane incarcate de saruri (predominant sulfati si cloruri).

Sulfatul de magneziu si sulfatul de sodiu, dizolvate in mare cantitate in apa lacului, ii dau gustul foarte amar care mascheaza gustul sarat al apei.